Nove kamere na još 32 lokacije

registracija vozila

Da se uveliko krenulo sa instaliranjem saobraćajnih kamera na mnogim saobraćajnicama videli su Beograđani prethodnih nedelja, da bi uprkos izjavama iz MUP-a Srbije kako “nijedna nova kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja nije postavljena od 2011. godine”, konačno isplivao u javnost spisak od čak 32 nove kamere koje će snimati prekršaje! Continue reading “Nove kamere na još 32 lokacije” »

Zimska nega vozila

registracija vozila

Kad god je loše vreme vozači prestanu da misle o tome da automobil treba čistiti smatrajući da se taj poduhvat jednostavno ne isplati jer će već sutradan ponovio biti prljav. To mišljenje je potpuno pogrešno, a evo i zašto… Continue reading “Zimska nega vozila” »

Besplatna letnja provera vozila FCA grupacije

registracija vozila

Grupacija FCA organizovala je za sve vlasnike automobila brendova Fijat, Fijat profesional, Alfa Romeo, Lanča, Krajzler i Džip, besplatnu letnju proveru vozila u svim ovlašćenim servisima “FCA Srbija”. Continue reading “Besplatna letnja provera vozila FCA grupacije” »

Dozvola za tamna stakla 15.000 dinara

registracija vozila

Vozači koji su na prozorska okna svojih automobila stavili folije imaće dodatne troškove. Predviđeno da se traži saglasnost proizvođača. Za “šoferku” dozvoljena zatamnjenost 25 odsto Continue reading “Dozvola za tamna stakla 15.000 dinara” »

Za 8 dana iz saobraćaja isključeno 1.500 pijanih vozača

registracija vozila

Otkako je policija početkom oktobra počela obaveznu kontrolu vozača na prisustvo alkohola u krvi, za osam dana iz saobraćaja je isključeno 1.500 vozača, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Continue reading “Za 8 dana iz saobraćaja isključeno 1.500 pijanih vozača” »

Uskoro izmena uredbe o registraciji vozila po kubikaži?

registracija vozila

Jedna od stvari zbog koje vozači u Srbiji najčešće negoduju jeste plaćanje registracije na osnovu radne zapremine automobilskog motora (po kubikaži). Osim što je tehnološki prevaziđena, ova uredba značajno utiče i na kupovnu moć građana, pa javnost već dugo apeluje na nadležne da se ona promeni.
Continue reading “Uskoro izmena uredbe o registraciji vozila po kubikaži?” »

Kako da zamenite “prvu pomoć” kojoj je istekao rok

prva pomoc

Vozači kojima je istekao rok trajanja kompleta prve pomoći mogu svoje neotpakovane medicinske pribore da zamene za nove, uz doplatu od 690 dinara, prenose Večernje novosti.
Continue reading “Kako da zamenite “prvu pomoć” kojoj je istekao rok” »

Zimske gume obavezne kada pada sneg

osiguranje vozila

ZAKONSKA regulativa je jasna – od 1. novembra tekuće godine do 1. aprila naredne obaveza je svih vozača u Srbiji da na svom automobilu imaju sve četiri zimske gume – ukoliko se na putu nalazi sneg, led ili poledica.
Continue reading “Zimske gume obavezne kada pada sneg” »

Poskupelo osiguranje vozila

osiguranje vozila

Obavezno osiguranje za motorna vozila poskupelo je u proseku za 45 odsto. Stručnjaci upozoravaju da je ovo udar na budžet građana i tvrde da neće doprineti bezbednosti saobraćaja. Continue reading “Poskupelo osiguranje vozila” »

Kome će biti dozvoljeno da vozi “pod rotacijom”?

registracija vozila

Prema grubim procenama, trenutno oko 10.000 vozila u Srbiji probija se kroz saobraćajne gužve uz pomoć rotacionih svetala. Do kraja avgusta očekuje se novi pravilnik o upotrebi svetlosne signalizacije na vozilima.

Continue reading “Kome će biti dozvoljeno da vozi “pod rotacijom”?” »

Increase your website traffic with Attracta.com